Catalan English French Spanish
Entra

Accediu amb el vostre usuari/a:

Usuari/a:
Contrasenya:
Remember Me
Hoy130
Esta semana700
Este mes2733
Desde Mayo '15162596
5
en línea

esta

UN PASSEIG PER LA VALÈNCIA REPUBLICANA

Els divendres del mes de Febrer els alumnes de 4t de l’ESO acompanyats pel seu professor de Socials, Carlos Segura, estan realitzant un recorregut per la ciutat de València commemorant el 80 aniversari de la proclamació de València com a capital de la Segona República (novembre 1936-octubre 1937).

Cada divendres un grup de 4t visita el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat on ens expliquen les conquestes intel·lectuals durant el Segle de les Llums, després busquem les empentes de les bombes de la Guerra Civil encara visibles pels edificis de la ciutat i visitem l’edifici de l’Ajuntament de València. Seguim el nostre recorregut cap al carrer de la Nau per tal de visitar a l’edifici de la Universitat l’exposició “València, capital de la República” on els i les alumnes poden contemplar els restes materials de l’època que estan estudiant a classe.

Acabem la jornada després de dinar tots junts a l’ institut Lluís Vives on el professor Jose María Azkárraga ens mostra un dels tresors històrics de la ciutat: el refugi que s’amaga baix del pati de l’ institut i que estava preparat per a protegir a unes 800 persones (entre alumnes i professors) de les bombes que els avions feixistes italians deixaren caure sobre València. Allí baix, en la foscor del refugi, els i les alumnes van poder escoltar les explicacions sobre els bombardejos i sentir la por i l’angoixa dels xavals valencians d’aleshores.

Podeu veure les fotos clicant ací

FSE2col cast